lördag 11 oktober 2014

Med strumpor och skor

Idag är en alldeles strålande höstdag, med solsken och gula löv och nästan ljummen luft! Jag putsar och torkar Colas bakhovar och trär sedan på mina knästrumpor. De passar perfekt! Sedan träs bootsen på ovanpå. Får se om detta hjälper mot skavet!?

Sedan ger vi oss iväg och allting bara flyter på. Inga problem, bara positivitet! Vi testar backen upp mittemot nedfarten mot Ivarssons, men den ledde ingenstans nu heller... Men man vet ju aldrig, de höll på med skogsmaskiner däruppe i våras - det KUNDE ju ha blivit en ny väg där! :-)


Försöker se hur bootsen beter sig under ritt och det verkar gå bra. Men de är allt väldigt stora runt "vristen"...


Visst är det vackert ute nu? Och med en sådan här underbar häst, kan det inte bli bättre!
(Jo förresten! Om hon kunde vara så snäll och låta hovis sätta på skor där bak!)

När vi kommer tillbaka kollar jag skavet på bakfötterna. Strumporna har kasat ner lite lite grann och får mig att konstatera att en timmes ridtur i dem är okej, men inte mer. Själva strumporna håller nog gissningsvis att ridas i en gång till, innan de är utslitna. Jag ska skölja upp dem hemma.
Inspektion av de två små skavsåren talar om att den hårda skorpan av smuts som jag lät sitta kvar, har skavts bort, men det har inte skavt hål, så summeringen blir att såren inte har förvärrats! Bra!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar