torsdag 16 oktober 2014

Banvallen tur och retur

Eftersom det mot alla odds är uppehåll när jag kommer till stallet, får det bli en ridtur. Älgjakten sätter ju stopp för valet av väg, så det blir banvallen en halvtimme åt ena hållet och sedan tillbaka. Cola kickar fortfarande i vänstergalopps-fattning men när den väl blir rätt, så går hon sedan fint. Ska fråga massören när hon kommer om ett par veckor, om hon kan känna några spänningar.
Mot slutet av turen går hon sådär riktigt mjukt och fint, så det är en njutning att rida! Det är iofs alltid en njutning, men alltså riktigt, riktigt bra. :-)

När vi rider den sista snutten av banvallen, ser vi korna! Nu är de alltså flyttade hit!? Vi blir lika överraskade bägge två. Men det går riktigt bra - hon blir lite spänd och tittar väldigt, men det är allt - tack vare att det är en liten hage emellan den och vägen. Alldeles lagom avstånd med andra ord.

En stund senare, dansar Cola charleston i stallgången, medan jag kämpar med att tvätta och smörja det vita benet. När vi är färdiga med detta, suckar vi båda två och hon får en morot och smaskar sedan glatt i sig all lusern.
Då kommer regnet. Ibland har man tur! :-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar