söndag 21 december 2014

Frostigt

Jag är i stallet tidigt idag, för jag har utsläpp av alla de som bor i stallet om nätterna. De är alla mycket ivriga att få komma ut. Ett lika stort antal påsar med hö bärs också ut. Det är bara de i lösdriftshagen som har en stor rundbal och alltså fri tillgång.
Det har utlovats aningen sol idag och det är fyra minus och vattnet i karen är täckta av en isskorpa. Den långa vattenslangen har inte heller blivit insläpad, så den är också frusen och tät. Jag släpar in den i sadelkammaren och kånkar sedan ut med hundra liter vatten och fyller på karen i tre hagar.
Japp. Klar för ridtur.


Det är många vita fläckar att titta på idag och hon är lite osäker på om hon verkligen gillar det höga ljud som uppstår när en timmerbil åker fort över de där vita markeringarna i vägbanan. Men vi ska inte över vägen, utan svänger ner en liten skogsväg strax innan. Där är mycket ris, grenar och sånt som man måste kliva över, som matte säger är så nyttigt av nån anledning. Och absolut att vattnet i ån inte brusade sådär högt när vi gick här för en månad sedan!
Cola tvekar en aning när vi ska gå över den lilla stenbron över vattnet där i skogen, men det går fint. Efter att all bröte är passerad och marken jämn och täckt av mjukt gräs så kan vi ta en galopp med, vilket är mycket uppskattat av oss bägge.
Det är ju inte riktigt solsken, men man kan skönja den i alla fall och vi fick det bästa av dagen, för när jag kommer hem så drar det in gråa moln igen. :-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar