söndag 14 september 2014

Stängselproblem

Rymlingen ger tydligen inte upp. Att hon var kvar i hagen med Pompe och Roy igår, berodde tydligen på att de bara gick i den lilla vinterhagen närmast vägen. Så fort man öppnar ut till beteshagen så forcerar hon stängslet emellan den och nästa, där de andra hästarna går!
Lite ledsamt, och andra hästägare blir arga för fel hästar blir gående med varandra när Cola öppnar upp emellan. Fasar även för hur det ska bli sedan när hingsten också kommer tillbaks upp till gården?! Nu går han på bete en kilometer därifrån.
Antagligen är strömmen i trådarna inte tillräckligt stark och med brunst i kroppen kan man tydligen ge blanka fan i om det tickar lite i tråden. Hon forcerar den bara i full galopp, så trådar ryker och stolpar välter. Stallägaren är lite förgrymmad över att ha fått laga stängsel precis varenda dag sedan Cola kom...

Annars så red vi ut nån halvtimme idag. Mest skritt men en liten stund i trav också. Det gick fint. Hon var bara lite tveksam till att lämna stallområdet, men när vi väl kommit iväg gick det bra. Traven blev väldigt trippig och kortstegad, men det blir väl något att jobba lite med senare när vi båda känner varandra bättre. Vi är ju fortfarande på upptäckarstadiet och när sadeln väl är insutten så kan vi ju också ta lite längre rundor.
Lyfta på hovarna gick bra idag också.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar