torsdag 25 september 2014

Bankelibank

Vi går in i den mjuka paddocken idag. Har inte hjärta att rida utan sparar hovarna. Leker lite med ett rep. Men koncentrationen är alldeles väldigt dålig, eftersom det står en hingst alldeles jämte i en hage och ser på. Cola måste absolut se åt hans håll hela tiden.
Sedan går vi en liten promenad innan det blir dags för dagens lyfta-på-hov-träning. Jag bankar under varje hov flera gånger. I flera omgångar på dem där bak, som jag inte får hålla i för länge. De börjar nämligen vifta och ha sig då.
Till slut börjar hon faktiskt tugga lite och det ger mig förhoppning om att det kan lyckas en vacker dag! Att man får lov att hålla på längre alltså, och med hammare och söm. :-)
 Jag lyckas också mäta längden på dem. 11 centimeter. Hon får nosa grundligt på måttbandet först, så det inte är behäftat med några farligheter. Nu ska här beställas boots så man kan rida utan att damen måste plågas!

Sedan blir det mat. Cola får en halvliter extra lusern idag, minst, eftersom någon tyckte att hon redan skulle ha börjat tappa. ?
Isåfall måste väl det vara från första veckan när hon bara sprang genom stängsel hela tiden och hade sig och inte hade tid att äta...
Hursomhelst orkar hon inte äta upp alltihopa. Efter en stund ropar hon högljutt från boxen att hon vill gå ut!

En alldeles överlycklig Pompe får äta upp allt det hon ratat!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar