torsdag 2 april 2015

Aprilväder och aprilhäst

Solsken och riktigt trevligt väder idag. Ingen lerinpackning heller, vilket gillas skarpt. Men efter en rask skritt ner till banvallen, där trav sedan efterfrågas, bestämmer sig Cola för att det är dags för test av matte igen. Öronen bakåt och transformering till brun sur boll med bromsklister. Dessvärre har matte lärt sig sedan sist, och går därför inte på den där grejen med att hon plötsligt skulle fått ont nånstans! Men eftersom bestämda skänklar bara resulterar i en serie sura bakutsparkar, blir det ett rapp på bogen istället. Efter det går det hur bra som helst att trava, både med framåtbjudning och i form...

På hemvägen har vi precis fattat galopp på ett ställe, då vi plötsligt får en trombliknande vind rakt i ansiktet, tillsammans med hårt piskande hagelkorn! Vinden är så stark att det är som att rida in i en vit vägg och de första galoppsprången sker på stället utan att komma någon vart! Cola krullar ihop sig, jag krullar ihop mig och vi skrittar en stund i stället, med ansiktena mot marken. Men det hela går över på en liten stund bara, så sedan kan vi fortsätta där vi slutade. :-)

Årets första grässtrån är något visst med och naturligtvis växer de godaste utanför hagen. (Som ju faktiskt mest består av jord.)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar