söndag 30 november 2014

Skogsgallring

Mario är tillbaka i hagen igen, efter sin påtvingade boxvila, i sin tur efter utbrytningen från sjukhagen. Ordningen är alltså återställd och han och Cola passar på att gallra lite i skogen, och det här fotot kan väl tjäna som ett minne till frtamtiden, eftersom skogen inte kommer att finnas kvar efter nästa vecka! Dvs lövträden ska vara kvar, men de allra flesta granarna ska bort ur hagen, med förhoppning om att det kan börja växa lite mer på marken istället.



Som variation till granbarr och hösilage, äter nu Cola dessutom jäst varje dag, nedsmulat i hinken med mineralerna och den lilla lusernen. Det smakar tydligen mumma och knölarna på ryggen har nästan försvunnit! De kan knappt kännas längre. Hon verkar dessutom lite piggare idag - vi är ute och promenerar en stund och när vi kommer ut på vägen igen, bara hundra meter från stallet, vill hon inte alls gå hem utan tycker vi ska ta en sväng till. Så det gör vi! :-)

Det blev aldrig någon ridtur igår, men vi tog en rejäl promenad istället. Förbi kohagen. Men när jag äntligen fick tagit mig mod till detta, så visade sig naturligtvis inte korna!
I morgon jobbar jag tills det blir mörkt, men på tisdag hoppas jag kunna skritta en runda.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar