torsdag 13 november 2014

Meducin...

När jag kommer till stallet idag, så ligger Cola i hagen, i den leriga jorden, och sover, medan hennes livvakt Mario, står som en skyddande ängel bredvid. (Varför inte i den torra halmen i ligghallen, kan man undra?)
Då och då faller hennes huvud närmre och närmre jorden och det rycker till lite i kroppen, när hon av nån anledning kämpar emot djupsömnen. Det skär i hjärtat att behöva störa henne, men till slut är jag tvungen eftersom veterinären kommer strax. Beslutet underlättas något av att livvaktens matte kommer för att hämta honom. De ska ut och rida. Cola vaknar till med en väldig hostattack, som inte låter det minsta rolig. Men sedan reser hon sig upp och följer med in.

Idag blir det alltså undersökning medelst slang nedförd i strupen via näsan - efter lite lugnande medel. (Hade jag med behövt.) Svalget är knottrigt - ser ut som små bubblor eller blåsor. Veterinären frågar igen hur gammal hon är, för han säger att det inte är vanligt att unga hästar ser ut sådär. Men jag får inget begrepp om vad han egentligen menar?
Nere i luftstrupen finns det i alla fall en massa gult klägg som inte ska vara där, så hon får ett recept utskrivet på dels penicillin och dels slemlösande. Att ges morgon och kväll, samma klockslag, fem respektive åtta dagar. Med början i morgon bitti.
Om hon inte blir bra efter denna kuren, så blir det kortison, men vi hoppas allihop att det inte ska behövas!!
Efter att veterinären åkt passar jag på att tvätta o smörja "muggbenet" och sedan går vi en kort runda i sakta mak för att hon ska piggna till lite fortare.

Matte besöker sedan apoteket och befrias från 1200 kronor, som legat och tagit upp en massa plats på kontot alldeles för länge.

2 kommentarer :

  1. Nää stackarn!! ❤️Inget vanligt virus inte.. Pussa henne och hälsa att hon ska krya på sej!

    SvaraRadera
  2. Men usch då! Slemlösande ja! Hoppas det fungerar nu så att hon blir frisk! Håller tummarna stenhårt!/Siri

    SvaraRadera