tisdag 3 mars 2015

Officiellt

Ja nu är det i alla fall officiellt fastställt att Cola inte är dräktig ens med hingsten här på gården. Utan hon är helt enkelt en rulta som helst äter precis hela tiden! När jag precis dragit loss henne från höbalen i hagen och tagit in henne i stallgången, så ser hon genast små smulor eller strån på en hylla som hon kastar sig över och försöker ta sig in i diverse boxar där det brukar finnas mat upplagt för kvällen. Allt ska hon ha. Hela tiden!
Det blev en ridtur i skymningsljus idag och om hon inte varit så tjock, så hade hon orkat klättringen uppför alla backar utan att få mjölksyra i benen och utan att få hjärtklappning och vara tvungen att vila en liten stund innan vi fortsatte. För viljan fanns där. Hon trodde t.o.m. att hon skulle orka springa uppför den jättebranta backen! Ha!!
Suck!
Själv kör jag ju med 5:2 dieten och trivs med att putmagen försvunnit. Kanske Cola kunde lägga sig till med en faiblesse för bark och rötter ett tag, tills hennes mage också blev lite mindre. Men jag har faktiskt märkt att nu när terrängen blivit aningen mer framkomlig i hagen, så rör sig alla hästarna mer.
Imorgon blir det i alla fall nya skor och bort med snösulorna. För nu är det äntligen officiellt vår! :-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar