tisdag 24 mars 2015

Sol och vår!

Matte kommer från frissan med mycket mindre hår på skallen, men Lillstrumpa verkar ha alla hår på plats fortfarande. Solen strålar oväntat idag och när jag burit in sadel i stallgången och hämtat grimman, så står foderbordet alldeles obemannat i hagen!!! Kors i taket och jubel i busken!

Längre ner bland träden hittar jag soldyrkarna. Det rullas, gnags på träd, äts på grankvistar eller bara dåsas i solskenet.

 Royal Flush


 Chatel. Nya ledarstoet när Ruffe flyttar???

Bark är gott...

 En häst gnäggar  långt från andra sidan landsvägen (en hage, en å och en skogsremsa och landsväg och ytterligare en hage emellan!) och alla hästar lystrar! Roy svarar och sedan flyger alla hästar iväg som på ett startskott!

Cola var för snabb för kameran, men rumpan kom i alla fall med! :-) 

 Mario och Cola far iväg. Om man inte ser vem som är Cola så är det bara att titta på rumpan!

 Efter några fartfyllda varv, så var uppvisningen slut och alla ställde upp sig snyggt på rad. Bara till att gå och hämta sig en häst!

Vi tar bara en liten kort tur på en trekvart idag. Förbi kalvhagen och runt Fällesåsen och banvallen tillbaka. Bara njuter av solen, mest skritt, men lite trav och galopp blir det också.
Efter turen mockar jag hagen och det är ett riktigt trivsamt göra när solen skiner och marken är torr. Bäst att passa på att njuta, för det ska visst bli regnperiod igen, sägs det!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar