fredag 6 februari 2015

Med språng

Idag lämnar vi stallområdet framlänges. En liten tvekan innfann sig, men då fick en liten lätt dask med spöt på bogen henne snabbt på andra tankar.
Glatt galopperar vi uppför långa backen, men den befann sig vara jobbig, så lilla fröken ville sakta av lite i mitten innan vi tog ny fart. Att det var en aning bakhalt också, underlättade ju förstås inte det hela.


Vid vägskälet strax efter Fällesåsen befinner sig ett fordon - jag kallar egentligen alla mindre skogsmaskiner för traktor, för enkelhetens skull - vid vägen åt höger, i full färd med att kvista stockar eller liknande. Vi ska ju rakt fram och detta bedöms därför inte vara så farligt, enligt Lillstrumpa. Men, några steg längre fram, alldeles där vi ska passera, VE OCH FASA, står en svart ryggsäck i snön!!! Fnorrk!!
Jag tycker att hon ska ta sig en titt, så hon får se att den är död. Hon närmar sig med stooor tvekan och vrider hela tiden huvudet åt sidan för att se den bättre. Det ser rätt roligt ut. Till slut slappnar hon av när hon känner att den bara luktar kaffe och macka. Eller nåt...

När vi ska ta en galopp till, lite senare längs skogsvägen, så inleds den med en skoluppvisning i hur ett bocksprång ska se ut: dvs man tar först ett språng, sedan kör man ner huvudet när man befinner sig i luften samtidigt som man sparkar bakut. Det ser säkert väldigt tjusigt ut, men matte ryter "Neeeej!!" och sedan börjar vi om från början igen, med en normal galopp. Phiew...


Puss på er allihopa! Så här gullig pussmun har jag. Att den råkar vara lite snorig för tillfället beror bara på att det är kallt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar