söndag 4 januari 2015

Piska och morot

Solen skiner så dant idag, så det blir en promenad igen. Vi har med oss spö idag, bara ifall att. Men mest för att peka med när hon ska flytta bak- resp. framdelen. För man kan ju inte hålla på med att bara gå rakt fram precis hela tiden heller.
En bit ner längs vägen står en jägare och väntar på sin hund, som tydligen hittat ett byte nånstans inne i skogspartiet där. Det är ju spännande men när vi en stund senare hör ett par gevärsskott så väljer vi att gå en annan väg tillbaka...
När vi kommer hem så är det bråttom tillbaka ut i hagen igen. Det är nämligen så att det har anlänt en nykomling i flocken idag! Ett arabsto som jag ännu inte vet något som helst om. Mer än att Mario, Colas (o)trogne vapendragare, tydligen blivit lite kär.



Cola däremot bryr sig inte om vare sig härstamning eller annat. Det som är viktigt är att hålla nykomlingen på plats! Själv blev hon minsann mycket trevligare bemött när hon var ny! Det jagas hej vilt, kors och tvärs genom hagen och jag noterar att det till slut är Cola, Ruffe och Chatel som står och äter vid foderbordet, medan de andra står och hänger en bit bort och väntar på sin tur. Men vi får väl se hur det blir framöver - det är Cola, Chatel och nykomlingen som ska gå ute tillsammans på nätterna.



Cola är alltså damen utan öron...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar