fredag 23 januari 2015

Nya skor. Eller inte.

Idag är det nya skor som gäller. Fram får Cola skor med både snösulor och broddar, medan hon får bli barfota bak igen. Alldeles för halkigt att gå med obroddade skor i hagen och de får inte ha broddar bak där.
Medan Cola snoozar av sig det lätt lugnande medlet i en box, så mockar matte hagen och är färdig att kräkas innan det är klart. Tio skottkärror blir det, inräknat dem med nedtrampat höspill blandat med skit.
Men nu ropar Lillstrumpa inifrån stallet att hon har snoozat färdigt och vi tar en promenad. Ett par gånger halkar hon till rejält på bakhovarna och blir märkbart irriterad över detta, slänger med huvudet och glor på mig. För naturligtvis är det mitt fel. Men sedan går det bra och på hemvägen tycker hon att trav vore på sin plats. Det blir ryggning istället. Matte är lite tråkig idag. Dessutom tar hon ett fint porträttfoto, som visar sig inte alls bli så fint eftersom det är imma eller nåt på linsen.


När vi kommer tillbaks, blir det istället några varv i galopp i paddocken i longeringslina. Detta är våldsamt roligt och går i väldigt högt tempo ackompanjerat av sådant högt trumpetande och fnorkande och fint svanslyft att alla andra hästar stannar upp med det de håller på med för att istället ställa sig i rad längs stängslet för att titta.
Därefter är det dags för en - enligt Cola - alldeles för sen andra-frukost. De andra är klara för länge sedan med detta och står och dåsar på andra sidan lösdriften, medan Cola dyker med huvudet före djupt ner i höet.



Efter en stund meddelas att paus från ätandet är på sin plats, och lite närkontakt önskvärt.

Så då försöker sig matte på det där med selfies ännu en gång. Eller fem. Det går lika dåligt som alltid, att gissa vad kameran ser i sin sökare, ha ha ha!


Nu försvann ju denna dagen och det är arbete sju till fyra två dagar i sträck, så det blir väl ingen ridning innan måndag då. Men lite mer longering med glada skutt i paddocken, ska vi väl ändå hinna med...

Ser nu på smhi att i morgon ska det snöa rejält o vara minusgrader. På söndag solsken och minusgrader. Men på måndag, DÅ ska det regna utav bara h-e och vara typ fem grader varmt!!!
Vad ska man säga om det?? Om man inte räknar med svordomar? Det känns som att det är lika bra att lägga ner hela skiten fram tills våren!!!!

1 kommentar :

  1. Vädrets makter verkar inte va på er sida. Men lita inte på meterologerna. det kan bli en kanon måndag. Anna ;)

    SvaraRadera